Tematski park

biljane-mapTemetski park BILJAne Donje, jedinstven i edukativan prikaz kulture i načina života stanovnika Ravnih Kotara koji se proteže na 21,2 ha. Iskorištavanje svega što priroda daje, njegovanje i briga o njoj, te uživanje u plodovima vlastitog rada.

Cilj nam je ponuditi jedinstven doživljaj, daleko od buke grada gdje se čovjek može posvetiti sebi, uživati u istinskom miru i pri tom naučiti o poljoprivredi, biti ispunjen te otići bogatiji za novo znanje, mirna duha i spreman za daljnji užurbani život u svojoj sredini. Stres je danas zahvatio čovjekov život i bijeg u prirodu jest ono čemu težimo.
biljane0

Autohtone dalmatinske kulture

Na dijelu parka niknut će autohtone dalmatinske kulture, tradicionalne masline te vinova loza. Neizostavne voćke svih žitelja Ravnih Kotara su višnje, trešnje, šljive, dunje, orasi, bademi, izniman su izvor zdravlja, prepune vitamina i minerala, nužne za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Dio parka s mnogobrojnim kulturama biti će ograđen dalmatinskim suhozidom, kao i cijeli tematski park. Kroz zasađene kulture provlačit će se duga šetnica, kao stvorena za ugodan i edukativan obilazak. Gosti će moći sudjelovati i u obrađivanju posađenih kultura, nudit će im se program kroz koji će od meritornih osoba moći saznavati o svojstvima pojedine kulture, njihovim nutricionističkim svojstvima te načinu obrade sve do ubiranja plodova. Kroz organizirane radionice, koje će voditi stručno vodstvo, učit će se o blagodatima prirode te za sudjelovanje dobiti diplomu kao podsjetnik na naučeno.

Galerija

Lokacija

  • Tematski park se nalazi na lokaciji Donje Biljane u neposrednoj blizini Zadra, grada s bogatom poviješću i mnogobrojnim građevinama, prepoznatog u Hrvatskoj i svijetu prema Crkvi Sv. Donata i Katedrali Sv. Stošije koji se od parka nalazi na samo 16 km udaljenosti.

    Od hrvatskog nacionalnog parka Plitvička jezera, vrijednog bisera koji je uvršten u popis kulturnih dobara UNESCO-a, udaljen je 149 km, a od NP Krka, prirodnog rezervata neopisivo lijepih slapova, svega 84 km. Od povijesnih gradova bogatih kulturnim znamenitostima, u blizini parka, na 78 km nalazi se grad Šibenik, poznat prema Katedrali Sv. Jakova koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a te Split, jedna od najljepših destinacija u ovom dijelu Evrope čiju jezgru čini Dioklecijanova palača i Crkva Sv. Duje, udaljen je 148 km.

    Autoput i zračna luka nalazi se na svega nekoliko kilometara od Doma. Blizina glavnih prometnica, gradova bogatih poviješću i mora, omogućava štićenicima niz mogućnosti u organizaciji raznolikih izleta i obilazaka kulturnih sadržaja.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide